Прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що його країна не є союзником Росії у війні проти України. Він також висловив занепокоєння через “конфлікт”.

Про це повідомляє вірменська служба “Радіо Свобода”. “Про це ніколи не йшлося вголос, але я думаю, що це видно: у війні з Україною ми не є союзником Росії. І наше почуття від цієї війни, від цього конфлікту – занепокоєння, тому що це безпосередньо впливає на всі наші стосунки”, – сказав Пашинян, передає Обозреватель, інформує UAINFO.org.

За його словами, здається, що є спосіб лавірувати між усіма цими зіткненнями, але також правда в тому, що чим складнішою стає ситуація, тим більше звужується можливість лавірування.

“Ми лавіруємо не тому, що у нас немає думки про ситуацію, а тому, що у нас, на жаль, занадто багато турбот, що не дозволяє нам бути більш залученими до вирішення інших турбот”, – пояснив він.

Варто зазначити, що у вірменському місті Гюмрі й досі розташовується 102-га російська військова база. 2010 року термін її перебування було продовжено до 2044 року. Про оплату оренди бази мови не йде, “все на безоплатній основі”.