Партія Олега Ляшка може пройти в наступний парламент. Таку думку висловив політичний експерт Петро Олещук на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляє Хрещатик.News.

Він вважає, що згідно даних соціологічної групи «Рейтинг», варто звернути увагу не лише на лідерів партійних перегонів, але й на партії, які є потенційно можуть потрапити у парламент.

За його словами, наразі лише 4 парламентські партії можуть розраховувати на тверде місце у новому парламенті: СН, ОПЗЖ, ЄС та Батьківщина. При цьому, рейтинги закріплюють повне декласування іншої парламентської партії – «Голосу», що з 2,5 відсотками не може і мріяти про парламент.

«А як же політичні сили, що ще нещодавно були у Верховній Раді, а тепер не представлені у парламенті? Як складається доля їхньої політичної підтримки? Серед цих політичних сил найкращі позиції має сила Олега Ляшка. Вони демонструють непогану динаміку, зберігши підтримку у 4%, а, отже і електорат»,- коментує політичний експерт.

Петро Олещук вважає, що подібна електоральна база дозволяє більше, ніж обґрунтовано розраховувати на успішну участь у наступних парламентських виборах. Принаймні, відстань до подолання 5% бар’єру – невелика. За умови вдалої передвиборчої кампанії здолати її цілком реально.

Очевидно, що з усіх партій, які втратили місце у Верховній Раді, партія Ляшка адаптувалася до нових умов найкраще і, схоже на те, що готується до «реваншу».

«Гірша ситуація в Опоблоку, що продовжує втрачати позиції. Якщо на виборах їх підтримали більше 3% виборців, то тепер вони ледь сягають 2. Схоже, ОПЗЖ продовжує «відгризати» їхній електорат», – додає політолог.

Фото: Соціологічна група Рейтинг

Він зазначає, що позиції «Самопомочі» дещо покращилися, але коли рейтинг – трохи більше відсотка, та навряд чи це «покращення» дає підстави для оптимізму. Ну і геть зник з радарів переможець парламентських виборів 2014 року – «Народний фронт», про який уже забули всі.

«Непотрапляння до парламенту відобразилося на партіях по-різному. Дехто, як Радикальна партія, зберіг позиції і готується до «реконкісти», дехто (як Опоблок) – потроху втрачає підтримку, а інші (як Самопоміч) животіє на межі похибки, дехто (як Нарфронт) – взагалі зник», – резюмує політичний експерт Петро Олещук.

Нагадаємо, Олег Ляшко замурував вхід до ресторану Миколи Тищенка, який працював попри карантин.

Долучайтесь до нашого телеграм каналу – читайте актуальні новини Києва!

Читайте також:

Пристрасті за Велюром: Ляшко поставив на місце Березу та звинуватив в роботі на Тищенка

Популярні новини зараз

ДБР завершило розслідування стосовно офіцера, який подарував гранати загиблому помічнику Заслужного

У столиці планують присвоїти звання "почесного громадянина Києва" колишньому Головнокомандувачу Залужному

Внаслідок обстрілу Академії імені Бойчука було знищено мистецькі роботи за 80 років

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

Показати ще

Рейтинг майбутніх мерів, який очолив Тищенко, є фейком: соціологи