11-12 вересня Андріївський узвіз традиційно відсвяткує День народження. Саме в ці дні улюблене місце киян та гостей міста перетвориться на платформу креативної свободи, де пройде Фестиваль вуличних мистецтв: тут сміливо поєднаються в собі циркове, театральне, музичне, візуальне та кіномистецтво. Організатори запрошують усіх поринути у закулісний світ мистецтва та разом стати творцями свята.

Про це пише “Хочу”.

Цьогоріч у Фестиваль вуличних мистецтв братимуть участь відомі мистецькі колективи, які завітають на святкування з різних куточків України. Також приєднаються соло-артисти з ексклюзивною програмою саме до Дня народження Андріївського узвозу.

Андріївський узвіз — динамічний простір, де зустрічаються відчуття абсолютної свободи та об’єктивної реальності тенденції світового мистецтва і, звісно, індивідуальність кожного. Вже четвертий рік організатори проводять Фестиваль вуличного мистецтва та перетворють найважливішу вулицю-символ Києва в дивовижний і казковий театр під відкритим небом.

Під час Фестивалю будуть діяти декілька зон:

Музична зона. Концерт оркестру із 50 музикантів Київського академічного Театру оперети на балконі Андріївської церкви; гра на незвичних музичних інструментах, таких як ханг; дитячий Ансамбль “Зернятко” виступить на сходинках Андріївської церкви з піснею “З днем народження, Андріївський” та деякими новинками репертуару; неймовірна музична екскурсія Андріївським узвозом від хорової Капела ім. Л.Ревуцького пройде одразу після урочистого відкриття свята: 9-ть пісень у виконанні 35 красенів-чоловіків, які допоможуть по-справжньому оживити вулицю та розпочати фестиваль; хедлайнер — музична формація НУМЕР482;

Дитяча зона. Фото-зони від партнерів, театральні вистави для дітей, танцювальні та музикальні майстер-класи;

Парад масок від Марини Лапи. На вас чекає найбільший парад неперевершених масок прямісінько із Венеції — маски від Марини Лапи є в приватних колекціях України, Італії, Шотландії;

Сольні творчі виступи. На Дні народженні кожен матиме змогу прочитати власні вірші, а вуличні артисти проявлять себе та покажуть міні-шоу з індивідуально розробленою програмою.

Вхід, як завжди, вільний.