Посол України у Білорусі Ігор Кізим був викликаний до Міністерства закордонних справ республіки через падіння ракети С-300 на білоруській території. Дипломату заявили “рішучий протест”.

Про це у четвер, 29 грудня, повідомляє агентство БелТА, на яке посилається “Фокус”.

“Силами ППО Білорусі було збито над територією Білорусі українську ракету комплексу С-300. Це дуже серйозний інцидент. І білоруська сторона максимально серйозно до цього питання відноситься”, — заявили в дипломатичному відомстві Білорусі.

У зв’язку з інцидентом українському послу в МЗС Білорусі “було заявлено рішучий протест”, а також передано вимогу до Києва провести розслідування обставин пуску ракети. Мінськ також заявив, що українська сторона має притягнути до відповідальності винних в інциденті і вжити “вичерпних заходів”, щоб подібна ситуація не повторилася.

“(Такі інциденти) можуть призвести до катастрофічних наслідків для всіх”, — сказав офіційний представник білоруського МЗС Анатолій Глаз.

Народний депутат Олексій Гончаренко обурився тим, що Мінськ зажадав від України розслідувати падіння ракети С-300 на білоруській території, а також висловив незадоволення тим, що Україна досі має дипломатичні відносини з Білоруссю.

“У мене тільки одне питання. Чому досі наш посол перебуває в Білорусі? Чому ми не розриваємо дипломатичні відносини з режимом лукашенка? З їхньої території у лютому йшли війська, там перебувають російські військові, техніка. З боку Білорусі досі існує загроза. Поки лукашенко при владі – жодних послів. Тільки у незалежній Білорусі з легітимною владою”, — сказав парламентар.