Генпрокуратурою повідомлено про підозру п’ятьом посадовцям Міністерства оборони України, яким інкримінують бездіяльність, що призвела до закупівлі 11 тисяч неякісних бронежилетів. Про це повідомляє пресслужба Генпрокуратури України.

«За процесуального керівництва Генеральної інспекції Генеральної прокуратури України слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Києві 05 листопада 2019 року оголошено підозру п’ятьом посадовим особам Міністерства оборони України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 426 (бездіяльність військової влади, вчинена групою осіб за попередньою змовою) КК України», – повідомляє пресслужба.

В повідомленні зазначається, що на думку слідства посадовець Головного управління розвитку та супроводження матеріального забезпечення Збройних Сил України за попередньою змовою з ще чотирма посадовцями вказаного управління не виконали дії, які вони повинні були виконати, що призвело до закупівлі неякісних бронежилетів «Корсар МЗс-1-4» в кількості 11 тисяч на загальну суму близько 100 млн грн.

Пресслужба повідомляє, що досудове розслідування триває, вирішується питання про обрання вказаним особам міри запобіжного заходу тримання під вартою.

Нагадаємо, секретар РНБО прокоментував витрати на оборону після закінчення війни

Читайте також:

НАТО виділило на оборону України 40 млн євро

Розведення військ в Петрівському розпочнеться вже цього тижня