У Києві пообіцяли оновити освітлення вулиць на 25%. А це понад 33 тисячі світильників. Про це повідомив директор КП “Київміськсвітло” Володимир Круценко під час престуру для журналістів.

“Строк служби нових LED-світильників – 100 тисяч годин, гарантійний термін, відповідно до договору, – 10 років. Для порівняння, гарантія на старі світильники була 3 роки. За рік світильники висвічують близько 4 тисяч годин. Не складно порахувати, що ці світильники мають пропрацювати 25 років”, – сказав Круценко.

Крім того, представникам ЗМІ продемонстрували роботу нової системи смарт-освітлення, яка оперативно виявляє проблемні місця в мережі.

“Все це можливо завдяки керуванню через систему, яку спільно з нами встановлює на лініях освітлення комунальне підприємство “Інформатика”. Ця система дозволяє економити. До прикладу, о 23 годині, коли інтенсивність руху в місті Києві зменшується, ми зменшуємо навантаження на лінію на 30%, а після 1 ночі і до 50%. Так ми за 9 місяців 2019 року вже зекономили 12 млн грн”, – наголосив Круценко.

Водночас директор підприємства поскаржився на несанкціоновану рекламу на опорах освітлення, на видалення якої підприємство витрачає багато ресурсів, та на хуліганів, котрі псують майно міста.

КП “Київміськсвітло” обслуговує зовнішнє освітлення столиці. На підприємстві працює понад 400 людей. У віданні підприємства перебуває понад 4200 кілометрів мереж зовнішнього освітлення Києва, 135 940 одиниць світильників, 73 679 одиниць опор різного типу, 1 506 пунктів живлення та чотири автоматизовані системи дистанційного управління.

Читайте також:

Київ потрапив у смачну вісімку кулінарних столиць світу

На Хрещатику влаштують світлове шоу

Киянам запропонували відредагувати закон про столицю