Судитимуть киянку, яка на туристичних путівках та продажі побутової техніки ошукала громадян на 700 тис. гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«Київською місцевою прокуратурою № 7 скеровано до суду обвинувальний акт відносно мешканки міста Києва, яка шахрайським шляхом заволодівала грошовими коштами громадян під приводом надання туристичних послуг та продажу побутової техніки на загальну суму понад 700 тис. гривень.

Так, підозрювана, не будучі оператором з надання туристичних послуг та не маючи на меті наміру та можливості виконувати зобов’язання за договорами про туристичне обслуговування, розповсюджувала інформацію серед своїх знайомих та родичів про вигідні умови придбання путівок на відпочинок в Туреччині та Єгипті за вигаданою пільговою програмою», – йдеться в повідомленні.

Злодійка також розповідала про можливість придбання побутової техніки зі знижками через відому торгівельну мережу, хоча насправді ані можливостей, ані відношення до вказаної компанії не мала.

Слідчі встановили 43 факти шахрайського заволодіння коштами, постраждали через дії злодійки 18 громадян у період з жовтня 2016 року по листопад 2018 року.

«Вказаній особі повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. ч. 1, 2 ст.190 КК України, та обвинувальний акт направлено до суду для розгляду по суті.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювалося слідчими Подільського управління поліції ГУ НП в м. Києві», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо,  Київгаз попередив про шахраїв, які ходять по квартирах та представляються газівниками.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

У Києві затримали п’ятьох зловмисників, які викрали столичного бізнесмена (відео)

На Подолі вночі підірвали банкомат та викрали гроші: поліція розшукує злодіїв