Росіяни з перших днів окупації селища Бородянка під Києвом розстрілювали там мирних мешканців і житлові будинки. Населений пункт зруйнований майже повністю. Особливо це стосується багатоповерхівок.

Про це пише “Главред”.

Вогонь по мирних мешканцях російські загарбники почали відкривати з перших днів, як в’їхали у селище. Про це розповів в. о. голови Бородянської селищної ради Георгій Єрко. Відповідне відео оприлюднив Генштаб Збройних сил України.

“Перші дні, коли проходили колони, вони (росіяни – ред.) розстрілювали мирних жителів,розстрілювали мирні домівки, не звертаючи уваги на те, що по них ніхто не відкривав вогню. Тому що у селищної територіальної оборони були тільки автомати. Але вони розстрілювали і будинки, і жителів”, – сказав Єрко.

Він розповів про випадок, коли окупанти розстріляли мирних мешканців, йдучи селищем з колоною. По людях почали стріляти з автоматів. Внаслідок цього загинули восьмеро людей. Пізніше вогонь по людях почали відкривати не лише з автоматів, а й з важкої техніки, бронетранспортерів і танків.

Перший авіаційний удар ворога був зроблений саме по Бородянці, каже в. о. голови селищної ради. Загарбники скинули бомби на 9-ти поверхові будинки, і люди, які тоді ховалися від бомбардувань у підвалах, опинилися там заживо похованими.

За словами керівника селищної ради, людей одразу намагалися відкопати. Проте наступна колона російських окупантів, яка йшла містом, почала стріляти по машинах і людях, які відкопували загиблих. Єрко зазначив, що вони навіть зверталися до загарбників і просили, щоб їм дозволили розкопати людей – проте розкопувати ніхто не дозволяв.