Організаторів екстремальної та незаконної зйомки на Софіївській площі у Києві, отримали штраф у розмірі 1700 гривень.

Про це в ефірі “Прямого” повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Костянтин Усов.

Усов зазначив, що спочатку адміністрація підняла документи та з’ясувала, що дозволу на проведення екстремальної зйомки на Софії, та ще й з дрифтуючими машинами, організаторам ніхто не надавав.

“Ми знайшли усі документи, з’ясували, що це компанія, яка продаж якийсь енергетичний напій. Вона зверталася до КМДА із намаганням отримати дозвіл на такі зйомки, вона отримала відмову. Ця відмова була пов’язана з тим, що заповідник Софія Київська не надав їм свою згоду попередньо”, – наголосив заступник голови КМДА.

Він зауважив, що попри відмову, компанія “Red Bull” нишком організувала та провела зйомку.

“За нашими оцінками вони спаплюжили приблизно дві тисячі квадратних метрів традиційної київської плитки. Зараз ми актуємо збитки, звертаємось до правоохоронців. І вже ми знаємо, що порушене кримінальне провадження за одним фактом””, – наголосив Усов.

Він також повідомив, що КМДА оштрафувала компанію, яка і є організатором зйомки в центрі Києва, а усі під’їзди до площі наразі закривають.

“Також ми оштрафували організатора цієї акції. На жаль, максимальний штраф це 1700 гривень. Але це вже зроблено. Окрім цього, шляхоутримуючі служби закривають спеціальними стовпчиками будь-які в’їзди на цю площу”, – пояснив чиновник.