Народний депутат фракції “Опозиційний блок” Олександр Вілкул закликав інші опозиційні партії узгодити кандидатури мажоритарників і не виставляти кандидатів один проти одного.

Як наголосив Вілкул, сьогодні дві опозиційні партії беруть участь у виборах в складі різних команд, причиною чого є різні позиції щодо ряду ідеологічних питань.

“Ми не хочемо відстоювати політику побудови країни ні під команди НАТО, ні під команди з Москви, ми – за самостійну сильну економічно Україну. У цьому наше головне ідеологічне розходження. Ми не хочемо бути партією одного регіону. “Опозиційний блок” відстоює інтереси не тільки Півдня і Сходу, але всіх розсудливих людей в усій країні, які хочуть миру і розвитку для України”, – заявив Олександр Вілкул.

У той же час, за його словами, в парламенті повинні бути краще представлені професійні люди, які мають необхідні знання та досвід для законодавчої роботи.

“Тому, вважаю, що опозиційним силам доцільно не воювати один з одним, а узгодити кандидатів в народні депутати, які будуть висуватися партіями по мажоритарних округах. Завдання цих виборів – не працювати методами “чим гірше, тим краще”, як це робили представники минулої влади. А на перше місце ставити ефективність роботи і користь для країни”, – додав народний депутат.