Участь народного депутата-втікача Олександра Онищенка в міжнародних змаганнях з кінного спорту не фінансувало Міністерство молоді та спорту з серпня 2016 року.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов прокоментував рішення суду, який дозволив Онищенку балотуватися на виборах до Верховної Ради, передає “24 канал”.

Суд зобов’язав ЦВК зареєструвати Онищенка кандидатом у депутати, хоча він не жив останні 5 років в Україні. Політик аргументував це тим, що весь цей час представляв Україну на кінних змаганнях закордоном.

Жданов заявив, що Онищенко не входить в основний або резервний склад національної збірної команди України з кінного спорту на 2019 рік. Він не може офіційно представляти державу на міжнародних змаганнях.

“Всеукраїнська федерація кінного спорту також не погоджувала з Міністерством жодних відряджень Онищенка для участі в спортивних змаганнях”, – зазначив міністр спорту.

Суд зобов’язав Центральну виборчу комісію зареєструвати нардепа-втікача Олександра Онищенка кандидатом у народні депутати. Рішення Шостий апеляційний адмінсуд ухвалив 21 червня.