Олександр Онищенко має намір повернутися до Києва і доводити свою невинність в суді.

“Я готовий повернутися до Києва і в принципі планую повернутися в столицю. Єдине, що мені не хотілося, щоб у всій цій історії мною “торгували”. Я хотів приїхати і там нормально займатися, і приходити в суд, доводити свою невинність, я знаю , що я вийду з цієї ситуації, тому що вся справа сфабрикована, зліплена незрозуміло на чому “, – заявив Онищенко в програмі на телеканалі “112 Україна”.

“На залякуванні людей, на те, що люди писали якісь угоди зі слідством, тобто, люди, які мене взагалі в очі не бачили ніколи. На тому, що вони там звичайних людей, секретарів, там, з офісу, геологів. .. закривали в тюрми, ну, це таке, ви знаєте, це позиція тиску. коли справа дійде до суду, і коли суд дійсно буде розбиратися, всі зрозуміють, що там не було ніяких ні крадіжок, нічого, це було звичайне рейдерство”, – заявив Онищенко.

Нагадаємо, детективи НАБУ в грудні 2015 року розпочали досудове розслідування розкрадання коштів під час видобутку і продажу газу за договорами спільної діяльності “Укргазвидобування”, в результаті якої державі завдано збитків на суму близько 3 мільярдів гривень. Слідство встановило причетність до участі в скоєнні злочинів 29 осіб. Семеро з них, зокрема, організатор схеми – Олександр Онищенко, знаходяться в розшуку.