Головний лікар Олександрівської лікарні Людмила Антоненко на своїй сторінці в Facebook повідомила, що медзакладу подарували портативну мобільну палату-капсулу, яка захищає медиків від зараження під час транспортування хворих. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

«Сьогодні лікарня отримала від меценатів капсулу – це портативна ізольована мобільна палата. Вона герметична, має кисневу маску, вбудовані рукавиці, що дозволяє робити необхідні маніпуляції без контакту з хворим. Така капсула дає змогу переміщати пацієнта із коронавірусом в межах корпусів лікарні на обстеження, не наражаючи оточуючих на небезпеку», – написала лікар.
За словами Антоненко станом на 22 квітня в інфекційних відділеннях Олександрівській лікарні перебуває 88 пацієнтів, з них – 76 з підтвердженим коронавірусом, 80 – з пневмонією, 6 – в реанімації, всі на кисневій підтримці, на ШВЛ немає.

Вона також додала, що на жаль, на минулих вихідних померло 2 пацієнти з COVID-19, з двобічною полісегментарною пневмонією та хронічними супутніми захворюваннями.

Вона наголосила, що місця в інфекційних відділеннях Олександрівки закінчуються, наразі готуються додаткові резервні ліжка, закликала киян притримуватись правил карантину та по можливості сидіти вдома.

 

Нагадаємо, у МОЗ повідомили, що лікарів регулярно тестуватимуть на коронавірус.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Піку захворюваності на COVID-19 очікуємо після Великодня: лікар Олександрівки

В Україні зафіксовано 7170 хворих на коронавірус, в Києві – 1059: МОЗ