Політв’язень, кримський режисер Олег Сенцов дав свідчення для Моніторингової місії ООН з прав людини. Про це повідомляється на офіційній сторінці місії у Facebook.

“Олег Сенцов прийшов до нас в офіс… Ми говорили про його перебування під вартою та ув’язнення в Криму та Російській Федерації. Протягом цих років ми підтримували зв’язок із адвокатом Сенцова та аналізували судові рішення в його справі. Для нас було вкрай важливим зустрітися із Олегом особисто, аби задокументувати порушення прав людини в його справі”, – йдеться у повідомленні.

Сенцов наголосив, що намагається зробити все можливе, аби допомоги людям, які лишаються за ґратами. “Хто краще знає, через що вони проходять?” – пояснив колишній політв’язень.

“Як завжди, інформація, отримана під час інтерв’ю, буде використана для аналізу ситуації з правами людини в Криму, підготовки публічних доповідей та адвокації для притягнення винних до відповідальності”, – повідомляють речники місії.

У Моніторинговій місії ООН з прав людини мають намір проінтерв’ювати всіх полонених, які були звільнені 7 вересня 2019 року.

Як повідомляв портал “Хрещатик.news”,  голова МЗС пообіцяв масштабний обмін полоненими.

Читайте також:

Аварія Ан-12 під Львовом: подробиці авіакатастрофи

Гончарук відзвітував про роботу Кабміну