У вашингтонському Інституті вивчення війни розповіли, як країна-агресор може використати майбутнє свято православного Великодня для здійснення своїх військових цілей.

Аналітики ISW заявили, що Російська Федерація продовжує використовувати релігію як зброю, намагаючись дискредитувати Україну в очах міжнародного співтовариства, інформує «НБН».

Американські експерти нагадали, що росіяни проводять кампанію систематичних релігійних переслідувань на тимчасово захоплених територіях України, після 24 лютого 2022 року зафіксовано щонайменше 76 таких випадків.

За період повномасштабного вторгнення окупанти вбивали й захоплювали священиків та релігійних лідерів, насильно перетворювали культові споруди в РПЦ, а також грабували та навмисно знищували їх.

Така діяльність «визволителів» спрямована на те, щоб викорінити в Україні всі «небажані» організації та популяризувати Московський патріархат. Порушуючи свободу віросповідання, РФ намагається досягти своїх військових цілей.

Фахівці ISW вважають, що держава-терорист може використати православний Великдень, щоб відстрочити контрнаступ українських військ, закликавши Київ припинити вогонь на час свята через повагу до віруючих.