Російські окупанти вдарили по Куп’янському району Харківської області. Внаслідок обстрілів рашисти пошкодили трубопровід з аміаком.

Глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив про розгерметизацію трубопроводу. В області розгорнуто Штаб із ліквідації наслідків ситуації, на місці працюють усі профільні служби, пише “Мета”.

Директор Департаменту цивільного захисту Харківської області Іван Сокол повідомив, що об’єми цього витоку ще визначають фахівці, однак мова може йти про витік до 134 тонн речовини.

Голова Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Бесєдін повідомив, що загрози для мешканців району немає. Він сказав:

“Нині встановлюють ступінь пошкодження, але напрям вітру в даний час – у бік окупованої території. На цей час за всіма вимірами, які зробила не тільки Куп’янська, а й Петропавлівська громада, фон аміаку знаходиться в нормі”.

Зазначається, що аміак – це безбарвний газ із різким запахом та їдким смаком. У повітрі він утворює слабкий дим. Аміак вогненебезпечний і отруйний, особливо для очей.