На ранок 11.04.2022 року Олександрівський проспект у Харкові перекритий між бульваром Богдана Хмельницького та вулицею Пожарського.

Про це пише АрміяInform.

Близько опівночі російські війська дистанційно закинули туди міни сповільненої дії. Боєприпаси на таймері і можуть вибухнути у будь-яку мить. «Зараз рятувальники та поліція очепили квартал і намагаються змусити людей не виходити на вулицю, щоб убезпечити територію та почати розмінування», — повідомляє Телеграм-канал «Суспільного».

За півгодини перебування в районі мінування журналісти Суспільного почули щонайменше три вибухи. «Снаряди вибухають хаотично. Міни розкидані у дворах житлових двоповерхівок на самому проспекті Олександрівському», — розповідає Телеграм-канал.

В цьому регіоні застосування подібних мін сповільненої дії зустрічається вже вдруге. Вчора 10.04.2022 року мешканці населених пунктів Дергачі та Безруки на Харківщині також фіксували використання такого мінного озброєння. Видання The New York Times повідомляє, що це міни ПТМ-1С російського виробництва.