Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в інтерв’ю Радіо Свобода розповів, що кілька десятків паломників, що прямували для святкування юдейського Нового року Рош га-Шана до Умані, отримали відмову на в’їзд в Україну. Про це повідомляє сайт Хрещатик.News.

«Відмову, наскільки мені відомо отримали декілька десятків іноземців з цієї категорії, яка вас цікавить. Ті, хто отримав відмову: або не зміг підтвердити мету своєї поїздки, або якщо діяла заборона на в’їзд, і вони прибували через аеропорти, то авіакомпанії забезпечать їхнє повернення до країни вильоту», – сказав Демченко.

Він також заявив, що йому не відомо про паломників-хасидів, які застрягли в аеропортах України.

«За останні дні ми фіксували певне збільшення цієї категорії громадян, які як правило прилітали чартерами. З сьогоднішнього дня ми цього не фіксуємо», – розповів Демченко.

За словами речника, для того, щоб потрапити в Україну хасидам потрібно було довести мету своєї поїздки. Він підкреслив, що карантинні норми діють для всіх.

«Карантинні норми – це карантинні норми. Є закон України «Про прикордонний контроль», який чітко визначає умови в’їзду іноземців в нашу країну. Якщо українець їде в якусь країну і його питають про мету поїздки, він має її довести прикордонникам тієї країни? Це світова практика. Чому українські прикордонники не мають права перевірити мету поїздки у іноземців, які слідують в нашу країну?», – наголосив Андрій Демченко.

Нагадаємо, сьогодні вночі місцеві мешканці не пускали хасидів до Умані (відео)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Нас не чують: в`їзди до Умані збираються заблокувати через масовий приїзд хасидів

Уряд змінив своє попереднє рішення та закрив кордони на 4 години раніше