Новий обмін полоненими між Україною та російською федерацією відбувся сьогодні, 3 листопада.

Додому повернулися 107 військовослужбовців. Це бійці Збройних сил України, Військово-морських сил, Територіальної оборони, Прикордонної служби та Нацгвардії, серед яких троє «азовців». Також в Україну повернулися полонені співробітники Національної поліції та Державної спеціальної служби транспорту. Про це керівник Офісу президента Андрій Єрмак повідомив у Telegram, пише “Ракурс”.

За словами очільника ОПУ, 74 звільнених із полону бійця захищали завод «Азовсталь» у Маріуполі. Деякі добровольцями летіли туди вертольотом, щоб рятувати побратимам життя та боротися з ворогом.

Зазначається, що багато з повернених додому героїв дістали поранення в боях. Україна повергнула тяжкопоранених та лежачих з Маріуполя, із «Азовсталі», хлопців з осколковими пораненнями рук та ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла. Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частину обличчя, з інфікованими ранами. Також є поранений боєць внаслідок вибуху в Оленівській колонії. Багато з бійців зазнали поранень ще у березні.

Держава зробить все необхідне, щоб допомогти кожному з них. Дякую Координаційному штабу з питань поводження із військовополоненими за якісну роботу, — написав Єрмак.