Будинок на бульварі Лесі Українки, 28 був прикрашений серією мозаїчних панно у 1969-1970 роках. На стіні можна було побачити карпатські мотиви та мозаїку на тему космосу. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

Після ремонту та розширення входу у приміщення будинку було знищено частину панно.

Сайту «Сьогодні» прокоментували ситуацію у у департаменті міського благоустрою КМДА, зазначивши, що розбираються в ситуації:

“Власник приміщення зробив ремонт у приміщенні і нову вхідну групу. Ми винесли припис про порушення правил благоустрою, сьогодні був складений протокол щодо ситуації з фасадом по бульвару Лесі Українки, 28. Крім того, буде направлено лист до Державної архітектурно-будівельної інспекції з проханням перевірити, чи допущені порушення при виконанні ремонтних робіт щодо цього об’єкту. Місто розбирається в ситуації”.

Зазначається також, що за даними державного реєстру нерухомих пам’яток України, будинок з мозаїкою не входить до переліку об’єктів культурної спадщини столиці, не має статусу нововиявленої пам’ятки історії, тому і мозаїчне панно на будівлі не є пам’ятником архітектури.

Чи можна зберегти красиве мозаїчне панно, яке вже стало частиною історії столиці, від повного знищення – поки невідомо.

До речі, в минулому році з іншого боку будівлі мозаїку закрив прибудовою ресторан «Марокана».

Нагадаємо, в парках Києва крадуть квіти та знищують клумби, комунальники просять допомоги (фото)

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Вандали понівечили щойно оновлений парк Совки (фото)

Знов вандали: в парку Лебедине розгромили бетонні столи для гри в шахи (фото)