Основні різдвяні локації у столиці будуть на Софійській, Контрактовій площах, у Володимирському проїзді та у парку ім.Т.Г.Шевченка.

Про це пише «Вечірній Київ».

Також в усіх районах міста будуть встановлені новорічні ялинки. Біля Арки поряд зі скляним мостом на дніпровських кручах пройдуть спеціальні міжнародні змагання з двох зимових видів спорту, а місто влаштує на оглядовому майданчику новорічну локацію з ялинкою.

Про це на Колегії КМДА розповіла директор Департаменту культури Яна Барінова, яка підкреслила, що під час святкування — з 19 грудня до 19 січня — у місті не буде перешкод для руху транспорту через святкові локації, в тому числі й на Володимирському проїзді.

Вона також повідомила, що підготовка до новорічних свят розпочалася ще у червні. Місто використало досвід залучення приватного бізнесу до створення новорічних локацій, що дозволяє зекономити десятки мільйонів бюджетних коштів, які потребують інші галузі.

Тематика локації на Софійській площі буде присвячена Різдву Христову — з вертепом, у стилістиці різдвяних свят оформлять всю площу, головну ялинку країни прикрасять 10 тисячами новорічних іграшок у червоних та золотих кольорах, а навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому влаштують ковзанку. Торгівлю сувенірами й фудкортом віднесли до Володимирського проїзду. Пропорції торгівлі — 70% сувенірної продукції, 30% — продуктової (напої, сендвічі, бутерброди, ласощі).

На Контрактовій площі, крім ялинки, буде велика ковзанка й велика фуд-зона, яку оформлять у європейському стилі. А у парку ім. Т.Г. Шевченка розмістять «Країну Святого Миколая», з розвагами для малечі.

За інформацією Яни Барінової муніципальні театри підготували на новорічно-різдвяні свята 212 вистав для дітей, а колективи очікують на 30 тисяч маленьких відвідувачів.