Новообраний нардеп Верховної Ради від партії Слуга народу Микола Тищенко не зміг відповісти журналістці на питання про Іловайськ.

29 серпня нардепи зібралися біля Стіни пам’яті полеглих за Україну, щоб в День пам’яті захисників віддати їм шану. Журналіст видання Радіо Свобода спитала у ведучого, чому варто починати роботу нової Ради саме звідси.

“Це приклад для всіх, що ми прийшли працювати і змінювати країну. І в перший день ми вирішили віддати данину поваги сім’ям загиблих, воїнів, героїв, і тільки так – героїв”, – зазначив нардеп.

Коли кореспондент спитала у нього про події 5-річної давнини, чоловік відповів:

“Так, це пам’ятає вся країна, і це ще дає нам можливість зрозуміти, що ми прийшли міняти країну, ми прийшли працювати. Сьогодні дуже відповідальний день, ми приймаємо присягу і це важливо для всіх нас, не тільки для депутатів Слуги народу, а й інших депутатів інших політичних фракцій”.

На уточнююче питання журналістки, чому Володимир Зеленський призначив Днем пам’яті захисників саме 29 число, Тищенко відповів, що це варто запитати особисто у президента. А потім образився.

“Мені що, два роки? Я до вас більше не підійду. Ну мені ж не два роки. Ви мені задаєте питання як дворічному хлопчику. Це перший і останній раз, коли я з вами спілкувався”, – заявив новообраний нардеп.

29 серпня 2019 вперше відзначається День пам’яті захисників. Саме в цей день п’ять років тому в Іловайськ котлі, наймасштабнішою трагедії на Донбасі, загинули сотні військових.