Канцлер Німеччини Олаф Шольц спростував інформацію ЗМІ про скорочення військової підтримки України.

Про це пише “Главред”.

В інтерв’ю Globe and Mail він заявив, що такі заяви не відповідають дійсності. Шольц підкреслив, що “з перших днів після нападу Росії на Україну” країна постачає ЗСУ зброю і боєприпаси.

“Ми доставили все, що у нас було: протитанкові і зенітні комплекси, міни, гармати, тонни боєприпасів і нелетальної допомоги. Відтоді ми перейшли на більш складні і дорогі системи. Самохідні гаубиці, реактивні системи залпового вогню, зенітні комплекси, контрбатарейні РЛС. Деякі з цих систем настільки нові, що їх було вироблено дуже мало, а деякі з них навіть не були представлені в бундесвері”, – стверджує Шольц.

Німеччина, додав він, також забезпечує навчання українських екіпажів. Він пообіцяв надавати цю підтримку Україні стільки, скільки буде потрібно.

Як писало німецьке видання Zeit з посиланням на власні джерела, Україні доведеться чекати обіцяна владою ФРН важка зброя – системи протиповітряної оборони та реактивні системи залпового вогню – аж до зими 2022/2023.

Як зазначається, систему ППО раніше замовив Єгипет, проте згодом країна відмовилася від неї на користь України. Ці системи зможуть доставити в Україну не раніше листопада або грудня.