У ніч на 18 травня російські окупанти завдали ракетного удару по Україні – випустили 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. 29 з них збиті захисниками українського неба.

Про це пише “Главред”.

У Повітряних силах України повідомили, що з 21.00 17 травня по 05.30 18 травня 2023 року російські окупанти здійснили кілька хвиль ракетних атак за різними напрямками.

“З літаків стратегічної авіації: двох Ту-160 і восьми Ту-95 випущені 22 крилатих ракети Х-101/Х-555. З кораблів у Чорному морі – 6 крилатих ракет “Калібр”. А також дві крилаті ракети “Іскандер-К” з наземних оперативно-тактичних ракетних комплексів”, – йдеться у повідомленні.

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії з іншими складовими Сил оборони України знищено 29 крилатих ракет.

Також збиті 2 ударних БПЛА “Shahed-136/131” і два розвідувальних БПЛА.

“Ще раз нагадуємо, що навіть при успішній роботі протиповітряної оборони уламки збитих в небі ракет обов’язково повертаються на землю та несуть серйозну загрозу життю людей. Під час повітряної тривоги дотримуйтесь правил безпеки. Бережіть себе і своїх рідних”, – додали у Повітряних силах.

Вночі 18 травня російські окупанти атакували Україну ракетами і дронами. По всій країні оголошувалася повітряна тривога. Вибухи пролунали в Києві, Одесі, Харкові, Вінницькій та Хмельницькій областях.

Всі ворожі цілі в повітряному просторі Києва були виявлені та знищені. Зафіксовано падіння уламків у Деснянському та Дарницькому районах столиці.

Глава КОВА Руслан Кравченко повідомив, що фактів влучання російських ракет в області не зафіксовано. Постраждалих немає.

У кількох громадах виявлено падіння уламків у дворах. Є інформація про пошкодження декількох приватних будинків. На щастя, вони незначні – вибито вікна, пошкоджений шифер даху. Також уламками пошкоджено два автомобілі.

В Одесі є влучання по об’єкту промисловості на околиці міста. Одна людина загинула, двоє – отримали поранення. Всі вони – охоронці цього об’єкта, цивільні люди.

У Хмельницькій області є влучання в об’єкт інфраструктури Хмельницького району. Обійшлося без постраждалих.

Популярні новини зараз

"Обіймаю тебе, моя Україно!". У Броварах нове патріотичне поповнення у колекції стінописів

У Київській області виявили та вилучили бойову частину ракети Х-101 — піротехніки ДСНС

Вбивство у фунікулері Києва — стало відомо, де працював нападник

Під завалами зруйнованої будівлі в Києві може перебувати одна людина — ДСНС

Показати ще