У ніч на 30 травня російські окупанти атакували Київ з повітря. Це була вже третя атака за добу і сімнадцята – з початку травня. У повітряному просторі столиці України було знищено понад 20 безпілотників, вналідок падіння уламків є руйнування.

Як повідомили у Київській міській військовій адміністрації, окупанти постійно міняють зброю для атаки – після комбінованої ракетно-дронової, а потім балістичної, агресор застосував виключно БПЛА, пише “Главред”.

“Ця повітряна атака була здійснена виключно баражуючими боєприпасами Shahed. Напад був масованим, за різними напрямками, в кілька хвиль. Повітряна тривога тривала майже 3 години”, – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, силами та засобами ППО у повітряному просторі Києва було знищено понад 20 ворожих безпілотників.

Внаслідок падіння уламків є жертви та руйнування в різних районах Києва.

В Голосіївському районі через падіння уламків на багатоповерховий житловий будинок виникло загоряння на останніх двох поверхах. Евакуйовано понад 20 мешканців. За попередніми даними, одна людина загинула, троє – травмовані.

Зруйновано перекриття між поверхами, ведуться пошукові роботи. Під завалами можливо є люди.

В Печерському районі уламки пошкодили автомобілі.

В Дарницькому районі внаслідок падіння уламків загорівся приватний будинок. Також пошкоджені припарковані автомобілі.

В Дніпровському районі палаючі уламки впали на зелену зону. В Подільському районі – на нежитлову забудову, в Святошинському – на територію одного з підприємств.

Пізніше начальник поліції Київщини Андрій Нєбитов повідомив у Telegram про понад 50 повідомлень від громадян про пошкодження будинків, квартир, офісних приміщень, магазинів, гаражів та автомобілів.

“На жаль, є 4 постраждалих від осколкових поранень. Поліція фіксує кожен злочин армії Росії, за які, безумовно, буде відповідальність”, – додав він.