Ввечері 8 грудня біля Офісу Президента України розпочалась акція активістів через саміт Нормандської четвірки, який проходитиме сьогодні, 9 листопада, у Парижі. Організатор мітингу – «Рух опору капітуляції». Вимоги активістів мітингу до Президента – не допустити здачі національних інтересів України на переговорах у «нормандському форматі».

Як відомо, сьогодні, 9 грудня, орієнтовно о 16:00 в Парижі розпочнеться зустріч лідерів країн “нормандської четвірки” – України, Німеччини, Франції та РФ.

“9 грудня анонсовано саміт Нормандської четвірки. Тому 8 грудня о 19:00 закликаємо всю патріотичну громадськість прийти під Офіс Президента і попередити про неприпустимість капітулянтських рішень в рамках Нормандського саміту. Ми збираємося і залишаємося там, аби уважно слідкувати за кожною дією президента. Закликаємо всі патріотичні сили приєднатися до оргкомітету акції”, – йшлося в анонсі події від організаторів акції «Варта на Банковій».

Акція проходить мирно. Частина мітингувальників ночували в наметах, варили кашу з тушонкою, чай та каву. Зранку 9 грудня активісти продовжують акцію, плануючи залишатися під стінами Офісу Президента України до закінчення Нормандської зустрічі. З ранку до «нічної варти» активістів почали приєднуватись люди.

Порядок на мітингу охороняють бійці спецпідрозділу Національної поліції, військовослужбовці Національної гвардії, співробітники ДСНС.

Нагадаємо, Біля Київської ОДА проходить акція “Ні капітуляції! Час діяти” (відео)

Читайте також:

Під Кабінетом міністрів мітингують атомники

Тисячі підприємців мітингують в центрі столиці (відео)