Джерело: Офіс Президента

На базі інфраструктури МВС та ДСНС майбутні тренери вчаться організовувати безпечне освітнє середовище, відпрацьовують алгоритми реагування під час пожежі, терористичної загрози чи техногенної катастрофи. Тренування відбуваються в теплодимокамері-лабіринті із застосуванням гучномовців, обігрівачів – усе це створює фізичний і психологічний тиск, із яким можна зіткнутися під час надзвичайних ситуацій. Відпрацьовуються пошук та евакуація потерпілих із задимленого приміщення, надання першої домедичної допомоги тощо.

Фото 1 из 6.
Фото 2 из 6.
Фото 3 из 6.
Фото 4 из 6.
Фото 5 из 6.
Фото 6 из 6.

У межах курсу буде підготовлено 110 тренерів. Вони навчатимуть освітян зі 122 шкіл та 122 дитсадочків Житомирської та Одеської областей. Загалом навчальний курс пройдуть 7 400 працівників закладів освіти.

Проєкт реалізується з ініціативи Міністерства освіти і науки спільно з Фондом Президента України з підтримки освіти, науки та спорту, за участю Міністерства внутрішніх справ, за підтримки ЮНЕСКО та в межах Всеукраїнської програми ментального здоров’я, ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

Читайте також: У 94 школах Київщини розпочинають роботу офіцери служби освітньої безпеки