Такі порушення були виявлені в діяльності компанії, що спеціалізується на утилізації небезпечних відходів, у тому числі медичних та біологічних. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу прокуратури міста Києва.

«За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 спецпідрозділом ГВ КЗЕ ГУ СБУ у місті Києві та Київській області спільно з СВ Печерського управління поліції ГУ НП в м. Києві викрито та блоковано незаконний викид небезпечних медичних відходів з лікарень столичного регіону», – йдеться в повідомленні.

В пресслужбі розповіли, що слідством було встановлено, що замість утилізації медичних відходів у спеціально відведених для цього місцях, шприци, медичні маски, халати та інші відходи з медичних закладів м. Києва, серед яких можуть бути й опорні лікарні, що приймають хворих на COVID-19, компанія вивозила на стихійні звалища та звичайні полігони твердих побутових відходів у Київській області.

Правоохоронці встановили водія вантажівки, який вивозив медвідходи на смітник на одному з таких полігонів у Київській області та провели обшуки за місцем проживання та в офісах фігурантів, у ході яких вилучено документи, засоби зв’язку, комп’ютерну техніку та інші речові докази.

«Досудове розслідування здійснюється за ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням) та ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України», – зазначили в пресслужбі СБУ.

Наразі вживаються заходи, направлені на встановлення всіх обставин скоєного злочину та притягнення винних осіб до відповідальності.
Нагадаємо, на Київщині СБУ виявила масштабне виготовлення небезпечних антисептиків

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

СБУ виявила масштабне привласнення коштів під час озеленення Дніпра

Резонансна спецоперація: СБУ викрила агента ФСБ у вищих ешелонах влади (відео)