Нещодавно стало відомо, що конгресмени США підписали звернення до Держсекретаря США Майка Помпео з вимогою внести полк “Азов” до списку іноземних терористичних організацій. Про це повідомляв “Голос Америки”.

“Батальйон Азов” є відомою ультранаціоналістичною міліцейською організацією в Україні, яка відкрито запрошує неонацистів у свої ряди. … У відносно короткій історії цієї групи ООН зафіксувала порушення прав людини та випадки тортур. Попри ці факти, згідно з даними ФБР, “Азов” рекрутує, радикалізує і тренує американських громадян протягом років”, — написали у зверненні конгресмени США.

28 жовтня Арсен Аваков, Міністр внутрішніх справ України, відвідав мобільний центр окремого загону спеціального призначення Нацгвардії України “Азов”, де готують бійців для наступальних операцій. Про це Аваков написав на своїй сторінці у Twitter.

За словами міністра, «Азов» – один із найбільш професійних і підготовлених підрозділів і треба максимально підтримувати тих, хто захищає нашу державу.

“У Маріуполі відвідав мобільний центр окремого загону спеціального призначення Нацгвардії України “Азов”, де готують бійців для наступальних операцій і проводять вогневі заняття з усього наявного у НГУ озброєння. Це один із найбільш професійних і підготовлених підрозділів. Наша філософія – максимальна підтримка тих, хто захищає Україну”, – написав Аваков.

Нагадаємо, США зняли мита з окремих українських товарів.

Читайте також:

Для американців бізнес в Україні під забороною: анонсували новий законопроект

Бомбардувальники США і України провели навчання над Чорним морем