Президент Володимир Зеленський жодного разу не дзвонив міністру закордонних справ за півтора місяці.

Я сам набирав АП по телефону – хотів зв’язатися, переговорити пару хвилин, дати кілька порад по зустрічі з Макрона і Меркель, але не вийшло розповів глава МЗС Павло Клімкін.

“З моменту інавгурації у мене практично не було ніякої комунікації з цією командою. Я вважаю, що будь-яка команда повинна ангажувати інших, вести своєю харизмою. Не видно якою буде модель майбутньої зовнішньої політики. Якими будуть обриси цієї політики невідомо” – сказав Клімкін.

За словами міністра, зараз від нової команди не можна почути конкретики.

“Один каже – а давайте Донбасу російська мова дамо, інший відповідає – не треба. Це стратегія? Є багато інтерв’ю замість стратегії. Ми місяць тому говорили, що треба зібрати РНБО через ситуацію з Донбасом і прийняти ряд рішень щодо протидії російській політиці на окупованих територіях з видачі паспортів РФ. У зовнішній політиці повинна бути структура, повинні бути директиви і єдина політика”.

Президент Володимир Зеленський надіслав Гройсману листа, в якому просить покарати Клімкіна. За словами керівника офісу президента Андрія Богдана, таке рішення Зеленський ухвалив, бо МЗС не поінформувало його про ноту МЗС РФ, яка стосувалася звільнення полонених українських моряків, та ноту-відповідь з українського боку.