8 липня в Києві учасники саміту Україна-ЄС обговорять війну на Донбасі, Угоду про асоціацію з Євросоюзом, а також макрофінансову допомогу Європейського Союзу.

“Є багато тем, за якими нам треба поспілкуватися. Головні стосуватимуться конфлікту на Донбасі, а саме виконання положень Мінських угод, що можна зробити для досягнення політичного вирішення цього питання. Очевидно, що ми також говоритимемо про виконання Угоди про асоціацію, а також про реформи “, – сказав глава Представництва ЄС в Україні Хюг Мінґареллі, передає” Інтерфакс-Україна “.

У Брюсселі чекають від Володимира Зеленського сприяння в прискоренні процесу проведення реформ у деяких секторах.

Мова йде про впровадження верховенства права й боротьби з корупцією, продовження реформ в енергетичному секторі, здійснення реформ ринку та ринку землі, а також у секторі приватизації великих промислових підприємств.

“Ми сподіваємося, що в полі зору президента будуть усі ці питання. Іншим важливим напрямком є ​​імплементація Угоди про асоціацію, де величезний обсяг роботи полягає у приведенні законодавства України у відповідність до законодавства ЄС”, – пояснив посол.

У звіті Європейської комісії з торгівлі й інвестицій за 2018 рік йдеться про заборону ввозу української деревної сировини.