Представники Нацкорпусу пікетували державну дачу в Конча-Заспі, де проживає генпрокурорка Венедіктова, а також президент Зеленський, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Нацкорпусу.

Після сутичок під Шевченківським райсудом 21 жовтня, де фігуранту справи Шеремета Андрію Антоненку продовжили термін арешту, Нацкорпус та представники інших патріотичних організацій приїхали на держдачу генпрокурорки Венедіктової в Конча-Заспі.

У Нацкорпусі переконані, що замість встановлення справедливості «у сфабрикованих проти патріотів справах, прокуратура без жодних підстав продовжує їм терміни тримання під вартою», натомість, реальні злочинці й колаборанти уникають відповідальності.

«Сьогодні чотирьом з 15-ти «харківських робінгудів» продовжили терміни перебування в СІЗО. По всій країні людей затримують за боротьбу з ватною агітацією. І водночас ми бачимо зовсім іншу сторону медалі, де представник ОПЗЖ стріляє в людину, і це трактується як легкі тілесні ушкодження, де вбивці добровольця «Сармата», вина яких доведена, випускаються Бердянським судом на свободу», – сказав під час мітингу керівник Київського осередку Нацкорпусу Сергій Тамарін.

Він додав, що Венедіктова є «ставленицею Андрія Портнова, яка, «замість боротьби з корупцією обрала шлях боротьби з патріотами й добровольцями, тими, хто цю країну врятував і продовжує боронити».

Учасники акції протесту біля державної резиденції заявили про те, що генпрокурорка Венедіктова повинна піти у відставку.

Нагадаємо, До Нового року потрібен результат: Зеленський погрожує звільнити Венедіктову

Читайте також:

Скандальна генпрокурорка з сім’єю і собаками переїхала на держдачу поряд із Зеленським (відео)

Активісти принесли пеньки під Офіс Генпрокурора (фото, відео)