Сьогоднішнє пленарне засідання Верховної Ради видалося насиченим. Після “квіткового старту” і гучного виступу ексспікера Парламенту Дмитра Разумкова, де він повідомив про створення власної політичної партії, нардепи перейшли до ще одного резонансного питання. А саме – підвищення вартості проїзду у громадському транспорті до 20 грн, про яке нещодавно заявили в КМДА. І тут на столичну владу чекав неприємний сюрприз – категоричне “Ні” висловили десятки нардепів, пообіцявши недопущення таких дій.

Деталі з’ясовували Знай.ua.

Аби висловити масштабне “Проти” заявленому в мерії подорожчанню, прямо посеред пленарного засідання до трибуни ВРУ вийшли десятки парламентарів.

Головним спікером нардепів-“мітингувальників” стала Голова підкомітету з питань видатків державного бюджету Комітету з питань бюджету Леся Забуранна.

“Новина про підвищення проїзду в громадському транспорту столиці у 2,5 рази шокувала кожного українця – і не лише киянина. Чи згодні кияни на такі зміни? Абсолютно ніхто не дбає про інфраструктуру Києва – місто стоїть в заторах, немає якісного транспортного обслуговування. Людям надзвичайно важко доїхати до місця роботи”, – повідомила Леся Забуранна.

Як підкреслила нардеп, у таким спосіб київська влада показує своє ставлення до киян і зневагу до людей – в часи пандемії, коли багато людей має проблеми з роботою.

“А тепер уявіть, що жителі Троєщини і Виноградаря, куди роками обіцяють провести гілку метро, мають сплачувати 80 грн, щоб доїхати до роботи. При цьому, ми бачимо здорожчання вартості будівництва Шулявського шляхопроводу в 4 рази, історію Подільсько-Воскресенського мосту – який дорожчає, але не добудовується”, – зазначила з трибуни Голова підкомітету з питань видатків державного бюджету.