Список партії “Опозиційний блок” (колишні “регіонали”) на позачергових виборах до Верховної Ради очолив позафракційний народний депутат Євген Мураєв.

Список кандидатів у народні депутати оприлюднили в понеділок у Києві на Форумі об’єднаних опозиційних сил “Довіряй справам”.

“Опоблок” висунув 225 кандидатів у списку по загальнодержавному виборчому округу.

Серед кандидатів: нардеп Олександр Вілкул, мер Харкова Геннадій Кернес, мер Одеси Геннадій Труханов, нардеп Вадим Новинський, мер Маріуполя Вадим Бойченко, мер Запоріжжя Володимир Буряк, мер Ужгорода Богдан Андрєєв.

Минулого тижня партії “Опозиційний блок”, Партія миру та розвитку, “Наші”, “Відродження” і “Довіряй справам” об’єдналися для походу на парламентські вибори.

7 червня 2018-го Євген Мураєв назвав ув’язненого в Росії українського кінорежисера Олега Сенцова терористом. Про це він заявив в ефірі телеканалу “112.Україна”.

“Сенцова можно по разному воспринимать. С точки зрения того, что человек готовил поджоги и взрывы, для части населения он является террористом. Для националестической части, наверное, он является героем. Время расставит на свои места, кто прав, а кто не прав”, – заявляв Мураєв.

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за двома статтями “державна зрада” і “завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину”.