Слідчі ДБР затримали начальника відділу митного оформлення одного із митних постів «Київ-південно-західний» Держмитслужби України під час одержання ним неправомірної вигоди, передає Хрещатик.News із посиланням на ДБР.

За попередньою інформацією, посадовець Держмитслужби вимагав 1 500 доларів  за нестворення перешкод при розмитненні вантажів із Китаю. 12 жовтня 2020 року слідчі затримали посадовця після одержання ним другої частини неправомірної вигоди у сумі 1200 доларів.

Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру в одержанні неправомірної вигоди службовою особою (ч. 3 ст. 368 КК України), відсторонення його від займаної посади та обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснюють прокурори Офісу Генерального прокурора. Оперативний супровід — ГУ БКОЗ СБУ.

Нагадаємо, що кияни вимагають запровадити смертну кару за хабарі. Також у Києві СБУ затримала на хабарі двох посадовців поліції.

Читайте також:

Заступника начальника відділу поліції на Київщини затримали на хабарі у 500 тисяч

1 млн грн хабаря: СБУ затримала посадовців Медичних сил ЗСУ