Під час офіційного візиту президента України Володимира Зеленського до Вселенського Патріархату в Стамбулі та зустрічі з Патріархом Варфоломієм охоронці заблокували представницю телеканалу “Россия” через її поведінку.

Коли Володимир Зеленський попрощався зі Вселенським Патріархом та рушив до свого автомобіля до нього звернулася журналістка телеканалу “1+1” з проханням про коментар за результатами візиту. Після короткого коментаря, який зайняв близько 15 секунд, президент сів у авто, – пише Укрінформ.

Один з охоронців затримав за руку і заблокував собою представницю телеканалу “Россия”, яка з самого початку візиту чатувала з мікрофоном та оператором з камерою у дворі Патріархії.

Причиною таких дій могли стати будь-які дії журналістки, які охорона вважає некоректними відповідно до ситуації та свого завдання із забезпечення безпеки.

Президент Володимир Зеленський на зустрічі з президентом Туреччини Раджепом Ердоганом обговорили можливі спільні дії для зупинення російської агресії. На прес-конференції президент України розповів про факти порушення прав людини і переслідування кримських татар у Криму. Обговорив питання безпеки на Чорному та Азовському морях.