Ідея нового проєкту «Якщо ти не ідеш у театр – театр приходить до тебе» полягає в приверненні уваги до проблем культурної сфери в умовах карантинних обмежень через пандемією COVID-19. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

Артисти намагались передати ідею того, що «духовне харчування» не менш важливе, ніж фізичне, та закликає глядачів приходити до театрів, щойно з’явиться така можливість.

На Житньому ринку артисти виконали фрагмент з опери Г. Доніцетті «Viva la mamma». Спеціально для проєкту було створено сучасне аранжування музики Г. Доніцетті, а також змінено текст задля актуалізації дії до сучасних реалій.

«Ми щасливі з таких ініціатив. Завдяки подібним дистанційним івентам розумієш, що культура продовжує жити попри перепони, які стають на її шляху, а культурні діячі готові приймати існуючий стан речей і плідно працювати! «Карантин обов’язково закінчиться. Все буде добре!» – саме під таким гаслом ми очікуємо ще один сюрприз від Київської опери вже наприкінці червня», – зазначила директорка Департаменту культури Діана Попова.

Директорка розповіла, що 27-го червня Київська опера закриє 38-й театральний сезон концертною програмою зі свого балкону.

kyivcity.gov.ua

 

Нагадаємо, Київський театр оперети оновлюють під час карантину

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Київські театри пропонують глядачам зустрічі онлайн: коли та що дивитись

Київський театр ляльок запустив проєкт Театр онлайн для дітей та батьків