Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова заявила, що на ранок 23 жовтня жодну виборчу дільницю не забезпечено приладами для проведення температурного скринінгу і дезінфекторами, повідомляє Хрещатик.News із посиланням на сайт Інтерфакс-Україна.

“”На сьогоднішній день ще жодна дільниця не забезпечена скринінгом і дезрозчинами, щоб людина могла скористатися, обробити собі руки”, – повідомила сьогодні Денисова на брифінгу в Києві.

За її словами, на виборчих дільницях запевняють, що в п’ятницю вони будуть забезпечені і приладами для проведення температурного скринінгу, і дезінфекторами.

Денисова висловила надію, що всі виборчі дільниці будуть забезпечені необхідними засобами, “щоб потім не сталося такого, що в рази буде збільшуватися кількість хворих на коронавірус після цих виборів”.

Вона повідомила, що в день виборів представники Уповноваженого з прав людини будуть моніторити ситуацію на виборчих дільницях на предмет дотримання епідеміологічних правил.

“Ми будемо перевіряти 25 жовтня як реалізуються карантинні заходи, щоб людина потрапляла на дільницю тільки в масці, щоб, безумовно, був скринінг температурний”, – підкреслила Денисова.

Нагадаємо, Добовий антирекорд з кількості захворілих знов зафіксований в Україні та Києві

Читайте також:

Червону зону розширили: в Україні оновили карантинний розподіл

Президент підняв планку: локдаун введуть при 15 тисяч хворих за добу