Таку новини повідомили на сторінці Нацбанку у Фейсбуці, інформує сайт Хрещатик.news.

«Надвечір маємо конкурс – вгадай тему спектаклю по реквізиту. Участь беруть десять з плюсом похоронних вінків, труни, плакати зі звинуваченнями у всіх смертних гріхах та щось на кшталт погроз.

Щоб ви довго не гадали, розповідаємо. Це мирна «акція» (читай – спектакль з поганим сценарієм) проти політики, посадовців та експосадовців… бінго! – Національного банку України. Вона сьогодні увечері розпочалася на в‘їзді до селища, де мешкає ексголова НБУ Яків Смолій. Рівно тиждень тому він подав заяву про звільнення із обґрунтуванням «через систематичний політичний тиск», – написали в повідомленні.

В НБУ припускають, що така «акція» – попередження наступникові Смолія, який буде очолювати установу. Та чекають, чи принесуть подібні декорації до будівлі НБУ чи інших працівників банку.

«Маємо лиш одне питання: коли труни та вінки з’являться #підстінамиНБУ та під будинком в.о. Голови Катерини Рожкової? Завтра зранку? Чи вже з понеділка?

Цілком ймовірно, що ця акція, власне, для нового Голови й призначена. Проте мета може бути зовсім іншою – залякування, щоб навпаки був слухняним та не робив кроків, які не подобаються замовникам цього «екшену», – написали в НБУ.

Нагадаємо, депутати звільнили Якова Смолія з посади Голови НБУ

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Відставка Смолія та повернення грошей вкладникам: біля НБУ триває мітинг

Проти Смолія і Рожкової: біля Нацбанку мітингують «помаранчеві жилети»