У Львові прощалися з 25-річним захисником України, уродженцем Тайваню військовослужбовцем ЗСУ Ценгом Шенг-Гуангом Джонатаном із позивним “Ценг”, який у боях з російськими окупантами отримав поранення, що виявилися фатальними.

Сумну звістку 14 листопада повідомив мер Львова Андрій Садовий, на якого посилається РБК-Україна.

Жителі та гості міста, а також рідні та близькі героя, проводжали в жалобній процесії тіло воїна в останню путь.

Джонатан “Ценг” вирішив вступити до лав українського війська на початку повномасштабного вторгнення РФ. До цього, з 2017 до 2021 року, він проходив військову службу в армії Китаю, де став капралом.

Як говорив Ценг Шенг-Гуанг, він “приїхав воювати на стороні добра, за Україну та за її народ”.

Воїн захищав Україну у складі 49-го окремого стрілецького батальйону “Карпатська Січ” 93-ї окремої механізованої бригади “Холодний Яр”.

На передовій, 2 листопада, він зустрів свій 25 день народження. За кілька днів молодий герой загинув у бою.

На фронті в Луганській області в бою з російськими загарбниками його було тяжко поранено. На жаль, врятувати життя бійцю не вдалося – “Ценг” помер внаслідок втрати крові.

“Сьогодні у Львові попрощались з Героєм, який не був українцем по крові, однак віддав своє життя за Україну. 25-літній тайванець Ценг Шенг-Гуанг Джонатан Ценг загинув захищаючи Україну… Вічна пам’ять Герою!” – написав Садовий.

Мати загиблого Су Ю Роу розповіла, що її син завжди вболівав за правду та справедливість, тому вирушив захищати Україну після масштабного нападу РФ, передає LB.

Жінка згадує, що востаннє розмовляла з ним телефоном під звуки безперервної артилерійської канонади.

У Джонатана “Ценг” залишилися батьки та дружина.