Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній 9 листопада 2019 року звершив освячення храму на честь святого апостола Андрія Першозваного та очолив першу Божественну літургію. Про це повідомляє пресслужба Київської Митрополії Української Православної Церкви (ПЦУ).

Відомо, що громада столичних Осокорків під керівництвом настоятеля зводила храм Андрія Першозваного понад 10 років, а хрести храму було освячено ще у 2013 році.

Зазначається, що нприкінці літургії Блаженнійший Митрополит Епіфаній виголосив проповідь, в якій привітав громаду з освяченням храму та розкрив значення цієї святині в житті парафіян.

«Насамперед вітаю всіх вас з цією величною подією в житті вашої громади. Сьогодні ми спільно звершили освячення престолу та храму на честь святого апостола Андрія Першозваного, який, за Переданням, проповідував на цих Київських пагорбах і саме за його пророцтвом ми знаємо, що побудовано багато храмів, постало багато українських святинь. Саме наша Церква в своїй основі має проповідь святого апостола Андрія і його роль для нашої Церкви є досить великою”, – сказав Митрополит Епіфаній.

Також Блаженнійших зазначив, що «Храм – місце зустрічі з Богом, найперше у молитві та у Таїнствах, які звершуються саме у цьому посвяченому місці».

Нагадаємо, в Києві відреставрували храм Спаса на Берестові (фото)

Читайте також:

Росія відібрала останній храм ПЦУ в Криму

Законопроект від ОПЗЖ загрожує тим, хто хоче вийти з Російської церкви і приєднатись до ПЦУ

До ПЦУ приєдналися 7000 парафій та 77 монастирів: Епіфаній