Про це на брифінгу повідомила голова правління Громадянської мережі ОПОРА Ольга Айвазовська, передає сайт Хрещатик.News.

Айвазовська зазначила, що ОПОРА отримала інформацію від компаній, які зараз набирають людей для організації цього опитування.

“Ми отримали інформацію від компаній, які зараз проводять рекрутинг людей для організації цього “соціологічного опитування”. Планується забезпечити всі виборчі дільниці. Загальна вартість витрат, за нашими даними, які надходили безпосередньо від компаній-організаторів цього процесу, становить близько 75 млн гривень. Це якщо говорити про польову частину, виключно видатки на організацію роботи волонтерів. Вартість компенсації, яка буде виходити на руки – близько 1 200 гривень”, – сказала вона.

За словами Айвазовської, з волонтерами укладатимуть цивільно-правові договори, з яких має бути виплачено податки.

“Якщо йдеться про цивільно-правові договори, то до них треба додати ще 40% податкових зборів різних типів, які необхідно заплатити до бюджету. Відповідно, максимальна кількість видатків орієнтовно становить 103 млн гривень. Це якщо ми говоримо про суму, з якої ще буде виплачено податки, а також компенсовано 40 гривень координаторам за кожну додатково приведену людину”, — сказала Айвазовська.

Нагадаємо, хто задасть українцям 5 питань від Зеленського і на чиї гроші

Читайте також:

Я дуже винуватий перед країною: затримали молодика, який справляв нужду на Алеї Героїв Небесної Сотні (відео)

Авантюра, театр, передвиборчій піар ОП: військовий епідеміолог про українську вакцину від ковід