У середу, 7 червня, у двох населених пунктах тимчасово окупованої території Запорізької області сталася “бавовна”. Вибухи пролунали у селищі Мирне та Токмаку. Один з них чули біля захопленої ворогом військової частини.

Про це повідомив мер Мелітополя Іван Федоров. За його словами, окупанти намагались запускати “влучне ппо”, проте запізнились, пише “Інформатор”.

“Одразу у двох поки що окупованих населених пунктах Запорізької області гучно. Мешканці селища Мирне Мелітопольського району повідомляють про потужний вибух біля захопленої окупантами військової частини. Рашисти намагались запускати “влучне ппо”, проте запізнились. Жителі Токмака інформують про щонайменше 6 вибухів. Уточнюємо деталі”, – зазначив Федоров.

Як пише місцеве видання, перший потужний вибух пролунав у селищі Мирне Мелітопольського району. За попередніми даними, гучно було в районі військової частини, яку збудували напередодні повномасштабного російського вторгнення у 2018 році. Туди рашисти звезли пальне, розселили по казармах свій особовий склад.

Згодом жителі Мелітополя чули дещо інші менш яскраво виражені вибухи – це була робота ППО. Ракети рашистів летіли як у Мирному, так і з села Садове через все місто. Зазначається, що днями у Мирному добре відпрацювала артилерія ЗСУ. Згоріли всі бензовози рашистів. Військові країни-агресорки досі вивозять з попелища залишки розбитої техніки.

Заступник мера Маріуполя Петро Андрющенко опублікував фото “бавовни” у Токмаку. Він назвав це гарним передвісником.