Інфраструктура для вигулу собак у Києві розвинена недостатньо.

Про це з нагоди Всесвітнього дня домашніх тварин написав на своїй сторінці в Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

За його словами, він вирішив порахувати, яку інфраструктуру для догляду за своїми чотириногими друзями пропонує столиця. Зокрема, чи вистачає у столиці місць для вигулу собак. Проблемою стала відсутність офіційних даних.

“Електронний реєстр, який офіційно має вести облік кількості домашніх тварин у Києві працює усього два роки. Тобто, скоріше за все, працює. Адже результатів його роботи знайти в інтернеті не вдалося”, – зазначив Яловий.

Як розповів політик, замість офіційної статистики, у рішенні Київради 2017 року щодо цільової програми контролю за утриманням тварин, вдалося знайти результати досліджень фонду Naturewatch Foundation 2016 року. Тоді порахували, що кількість домашніх тварин у Києві становить понад 400 тисяч. Припустимо, що собаки складають третину від 400 тисяч, а також що реальна їх кількість – хоча б на 15% більша, ніж вдалося порахувати. Отримаємо понад 153 тисячі умовних чотирилапих друзів.

За словами Костянтина Ялового, список офіційних місць для вигулу собак знайшовся на сайті Київської міської лікарні ветеринарної медицини. Виявляється, що таких у столиці – 138. На перший погляд, це чимало. Але місця для вигулу собак розподіляються вкрай нерівномірно. Так, у Шевченківському районі їх аж 43, а от у Печерському – лише 3, у Солом’янському – 5, у Дарницькому – 6 подібних зон.

“При цьому на 1 майданчик приходиться понад 1 100 собак. Мабуть, таке місце, особливо у Солом’янському чи Печерському районах має виглядати дещо перевантаженим і голосним. Хочу нагадати, що сьогоднішнє свято присвячене вихованню в людях почуття відповідальності за все живе на планеті, у тому числі й за домашніх тварин. Але щоб мати можливість піклуватися про своїх домашніх улюбленців, у місті повинна бути достатньо розвинена для цього інфраструктура. Результати наших розрахунків показують, що такої в Києві поки що немає”, – сказав Костянтин Яловий.

 

Додаткова інформація та коментарі:

За телефоном: +380 97 937 86 22.

Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.