У середу, 3 жовтня, у Києві відбувається мітинг “антиваксів” – проти обов’язкової вакцинації від COVID-19. Протестувальники, не тримаючи соціальної дистанції і без захисних масок, блокували автодороги в районі урядового кварталу. Колишня депутатка Верховної Ради Надія Савченко зі своєю сестрою Вірою також взяли участь у мітингу. Обидві громадянки звинувачуються у використанні підроблених сертифікатів про вакцинацію від коронавірусу.

Про це повідомляє “Український дощ”.

Раніше глава МВС України Денис Монастирський повідомив, що Надії Савченко та її сестрі Вірі було офіційно вручено підозру за використання підробленого сертифікату щодо вакцинації від коронавірусу.

Наразі сестри Савченко стоять біля будівлі парламенту разом із рештою учасників “антиваксів”. Вони також взяли участь у молитві вірян Московського патріархату під час мітингу перед стінами Ради.

“Тут багато людей, тут на акції понад 5 тисяч людей. У мене вимоги як і у всіх українців. Я українка. Не має значення політик ти чи ні. Ти маєш право вільно пересуватися країною. Це право кожного. Також порушено права на роботу, освіту, на медицину, на дитинство. Далі влада лише посилюватиме ситуацію”, – сказала Савченко журналістам.

Нацполіція оцінює ситуацію біля будівлі українського парламенту як спокійну.