У лікарні міста Березань внаслідок хвороби 1 січня померла 8-річна дівчинка. Рідні дитини звинувачують у її смерті лікарів.

Про це повідомляє OBOZREVATEL.

Поліція відкрила кримінальне провадження та встановлює всі деталі трагедії.

За словами рідних дитини, за кілька днів до Нового року Аніта захворіла, а викликаний додому лікар сказав, що це звичайна застуда.

Перед святами в дівчинки підвищилася температура і почалося блювання. Тож рідні викликали швидку допомогу.

“Поставили крапельницю, вона почала до мене говорити, нудота пройшла, живіт не болів. Дівчата говорили, куди її везти, дитина важка – обирали чи Бровари, чи Бориспіль, а диспетчер чомусь сказав везти до березанського відділення”, – розповіла мати Аніти Дарина Дуда.

Близько години ночі дитину доправили до лікарні Березані. Незважаючи на те, що медики не побачили загрози життю Аніти, вони вирішили залишити її в медзакладі до ранку.

Якоїсь миті дівчинка знепритомніла, а потім відмовили легені та серце. Незважаючи на реанімаційні заходи, дитина померла.

За словами медиків, у неї була блискавична форма вірусної інфекції.

“Вона (інфекція – Ред.) за собою спричинила, ще раз хочу сказати, пошкодження серцево-судинної та легеневої системи. Коли є уражений серцевий м’яз, то певні ліки, які діють на серці, просто не діють”, – повідомив медичний директор Березанської міської лікарні Юрій Вусятицький.

Водночас сім’я дівчинки впевнена, що смерть дитини – це провина медиків. Чи правильно діяли лікарі та чому дитину відвезли до лікарні лише на третій день хвороби, встановить поліція. Призначено судово-медичну експертизу.

8-річну Аніту поховали в середу, 5 січня, поряд з прабабусею та прадідусем.