ДБР повідомило про підозру очільнику районної медико-соціальної експертної комісії Київщини, який разом зі співучасниками брав гроші у поранених на фронті бійців

Про це повідомляє інформаційний портал “Моя Київщина” з покликанням на спільноту “Теруправління ДБР у Києві” у Facebook.

Державне бюро розслідувань продовжує вживати всі необхідні заходи задля виявлення та припинення діяльності організованих злочинних груп, що намагаються нажитися на військовослужбовцях, які отримали поранення під час бойових дій в ході проведення Операції Об’єднаних Сил на сході України.

10 січня 2022 року слідчі ТУ ДБР Києва повідомили про підозри організатору злочинної групи та його пособникам за фактами одержання хабарів від поранених на фронті військовослужбовців та колишніх військовослужбовців ЗСУ.

Найближчим часом обвинувальний акт буде направлено до суду. Кваліфікація: одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе та третіх осіб, вчинене організованою злочинною групою (ч. 3 ст. 28, ч. 3 ст. 368 КК України). Підозрюваним загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.