До поліції звернувся член однієї з селищних територіальних громад Білоцерківщини і повідомив, що виборча комісія прийняла рішення щодо  скасування реєстрації одного з кандидатів на посаду селищного голови, передає сайт Хрещатик.News із посиланням на повідомлення МВС України.

Однак, як повідомив заявник,  це питання не виносилось на голосування, відповідно ніхто з присутніх не голосував.

Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 4 ст. 158-3 (Фальсифікація, підроблення, викрадення, пошкодження або знищення виборчої документації, документації референдуму, викрадення, пошкодження, приховування, знищення печатки виборчої комісії, комісії референдуму, виборчої скриньки, списку виборців чи учасників референдуму) Кримінального кодексу України.

Поліцейські опитали усіх членів  територіальної виборчої комісії, вилучили необхідну документацію та інші речові докази.

Встановлено, що голова виборчої комісії умисно, за попередньою змовою з секретарем комісії, за допомогою техніки виготовили фальшивий протокол засідання селищної територіальної виборчої комісії Білоцерківщини та внесли до його змісту неправдиві відомості щодо розгляду питання про відмову одного з кандидатів балотуватися на посаду селищного голови.

Інша особа, яка підозрюється у скоєнні даного злочину, наразі є діючим адвокатом –  проєкт повідомлення їй про підозру скеровано до Офісу Генерального прокурора України для погодження.

Нагадаємо, що МВС перейшло на посилений варіант служби через вибори. Також міністерство юстиції оголошувало війну кандидатам-клонам.

Читайте також:

На виборчих дільницях геть нема температурного скринінгу і дезінфекторів – Денисова (відео)

Хворих не допустять до голосування: Степанов розповів про надзвичайні заходи безпеки на виборах