На Херсонщині зросла мінна небезпека через підрив росіянами Каховської ГЕС. Ворожі мінні загородження опинились під водою та можуть бути знесені потоками води.

Про це повідомляє Державна спеціальна служба транспорту, передає RegioNews.

Державною спеціальною службою транспорту вивчається ситуація, що склалась в результаті техногенної катастрофи, вчиненої Росією внаслідок підриву греблі Каховської ГЕС, щодо виконання завдань підрозділами із ліквідації її наслідків.

Ситуація може бути ускладнена тим, що ворожі мінні загородження опинились під водою та можуть бути знесене потоками води.

Служба попереджає місцеве населення, яке опинилось у зоні підтоплення, про підвищену небезпеку від вибухонебезпечних предметів.

Зазначається, що своїми діями Росія вчинила військовий злочин, адже дамби – це об’єкти, які захищені законами воєнного часу та Женевською конвенцією.

Нагадаємо, сьогодні вночі росіяни підірвали Каховську ГЕС. Станція повністю зруйнована та відновленню не підлягає. Внаслідок підриву повністю зруйновано машинний зал.Загалом у критичній зоні на правому березі Дніпра перебувають 16 тис. людей.