ГО “Українська стратегія” подала в суд на прем’єр-міністра Володимира Гройсмана за назву його партії “Українська стратегія Гройсмана”.

Організація просить визнати протиправним використання назви “Українська стратегія” під час презентації Гройсманом своєї партії й надалі використовувати реальну назву “Українська стратегія Гройсмана”, аби їх не плутали, пише LB.ua.

ГО зазначила, що критикувала дії уряду щодо економіки, ядерної безпеки, енергетики, тому не хоче, аби її назва асоціювалося з керівником Кабміну.

“Беручи до уваги той факт, що напрацювання ВГО “Українська стратегія” регулярно здобувають підтримку міжнародних експертів, а керівник ВГО “Українська стратегія” Анатолій Пінчук, відомий експерт і суспільно-політичний діяч, належить до категорії національних громадських діячів, це підсилює ефект ставлення іноземних партнерів до організації”, – ідеться у заяві.

ГО “Українська стратегія” працює з лютого 2009 року, об’єднує експертів і громадських діячів.

З’їзд партії “Українська стратегія Гройсмана” відбувся 7 червня. Гройсмана обрали головою партії. До неї також увійшли Лілія Гриневич, Еміне Джаппарова, Євген Нищук.